13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Studentska radna akcija u potpunosti uspjela

ISTOČNO SARAJEVO – Prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu /UIS/ Stevan Trbojević rekao je Srni da je u potpunosti uspjela današnja radna akcija u Doboju i Šamcu, koju su zajednički organizovali Unija studenata Republike Srpske i studentski parlamenti dva univerziteta u Republici Srpskoj, u koordinaciji sa rukovodstvima univerziteta i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske.

Studentska radna akcija u Doboju

„U ime rukovodstva Univerziteta u Istočnom Sarajevu i u moje ime čestitam studentima na solidarnosti, požrtvovanju, marljivosti i odgovornosti koju pokazuju od prvog dana krize izazvane katastrofalnim poplavama u Republici Srpskoj. Zahvaljujem se njima, kao i svima koji su pomagali humanitarne akcije studenata i rukovodstva našeg univerziteta, posebno MUP-u Srpske, koji je koordinisao današnju radnu akciju studenata na čišćenju Doboja i Šamca“, rekao je Trbojević.

On je precizirao da je u današnjoj radnoj akciji učestvovalo 180 studenata UIS-a iz Foče, Pala, Lukavice, Milića i Zvornika, kao i 150 studenata Univerziteta u Banjaluci.

Studentska radna akcija u Doboju
„Ovo su provjereni i tačni podaci, za razliku od podataka koje su tokom dana, kako sam obaviješten, objavljivali pojedini elektronski mediji. Studenti UIS-a radili su u Doboju, a studenti iz Banjaluke u Šamcu. U ta dva grada rečeno nam je da su ovo dovoljno velike grupe studenata i da nema potrebe da se one uvećavaju u narednim akcijama“, istakao je Trbojević.

On je naveo da je rukovodstvo UIS-a danas u Doboju razgovaralo i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je pružio punu podršku studentskoj radnoj akciji, kao i aktivnostima rukovodstva UIS-a na sanaciji štete koju je poplava nanijela objektima ovog univerziteta u Doboju, Bijeljini i Zvorniku.

Studentska radna akcija u Doboju
„Na Saobraćajnom fakultetu u Doboju održali smo i sjednicu rektorskog kolegijuma, na kojoj su dogovorene mjere konkretne pomoći da bi se ta organizaciona jedinica što brže stavila u funkciju. Tokom dana hitno su nabavljena tri aparata za isušivanje prostorija, a dovezli smo i potreban namještaj“, dodao je prorektor UIS-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se