18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

STRAVIČAN ZLOČIN U ZENICI: Ubijen jer je njegov brat nacrtao srpski grb na zidu

Prava drama dešavala se nešto iza 15:00 sati u stanu porodice Osmančević, na drugom spratu zgrade u ulici Prve zeničke brigade na br. 19 kada je Jasmin Briga (37) upucao u struk Elvina Osmančevića (23).

Policija FederacijeElvin je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je primljen oko 15:30 sati te reanimiran na Urgentnom bloku i proslijeđen na operaciju na Hirurški blok, piše Avaz.

Navodno je prilikom operacije Elvin podlegao, ali novinaru „Avaza“ to nisu mogli i potvrditi zbog bolničkog protokola, kazala je Dženana Hedžić, portparol KBZ-a. Naime, tokom policijskog uviđaja otac ranjenog Osmančevića, Zikret, javio se na mobitel nakon čega se nesretnik bacio na zemlju i počeo vikati: „Umro mi je sin“

Ubijen Elvin Osmančević 2

Majka je istog trenutka pala u nesvijest, pa su oboje kolima prebačeni u Službu hitne pomoći.

Međutim, najcrnje sumnje su se obistinile i Elvin je podlegao od zadobijenih povreda, potvrdio je za „Avaz“ Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona.

Ubijen Elvin OsmančevićNacrtao srpski grb iz šale

Navodno, Briga je dan ranije tražio Elvinovog brata Emira, zahtjevajući od njega da izbriše grafit četiri “S” pored kog je ispisao i svoj nadimak. Mladići su, kako se navodi, grafit doživljavali kao šalu.

Svjedok događaja izjavio je da je Briga došao na njihova vrata, ušao u stan i počeo da tuče Emira. U tuču se umješao Elvin, a Briga je izvadio pištolj, pucavši mu u stomak. Ubica je uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Crkvice.

(Avaz.ba/Radiosarajevo.ba)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se