23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Stanje na putevima: Za saobraćaj zatvoreni putni pravci

BANJALUKA – Za teretna vozila, čija ukupna masa prelazi tri i po tone, od jutros je na snazi zabrana saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Doboj-Stanić Rijeka, Rudanka-Karuše, te regionalnih puteva Doboj/Poljice/-Modriča dva i Orline-Doboj Novi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Suv kolovozNaredba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na snazi je od 6.00 do 20.00 časova.

Zabrana se ne odnosi za teretna vozila koja učestvuju u čišćenju i drugim aktivnostima na sanaciji postojećeg stanja i koja prevoze humanitarnu pomoć.

Magistralnim putem Banjaluka-Kotor Variš u mjestu Zeleni Vir-Marjanovići mogu da saobraćaju samo putnička vozila, a nakon sanacije klizišta regionalni put Srpske Toplice-Kola-Stričići-Čađavica, preko Manjače, otvoren je za sve kategorije vozila, saopšteno je

Nakon sanacije klizišta u mjestu Seljublje normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Ugljevik.

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka neprohodan je na magistralni put Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac-Jajce, regionalni put Kneževo-Kotor-Varoš zbog izlivanja vode na kolovoz u mjestu Živinice, te putni pravac Kotor Varoš-Šiprage.

Na području koje pokriva CJB Bijeljina i dalje su neprohodni magistralni putevi od Bijeljine prema graničnim prelazima Rača i Pavlovića Most.

Zbog aktiviranog klizišta usporeno se saobraća, jednom kolovoznom trakom, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina.

Odroni su zaustavili saobraćaj na regionalnim putevima Šekovići-Kaštelj i Lopare-Srebrenik u mjestu Piperi.

Klizišta su uzrokovala prekid saobraćaja na regionalnim putevima Bratunac-Drinjača, u mjestu Zelinje, te Bratunac-Skelani u mjestu Žlijebac.

Na području koje pokriva CJB Doboj nije prohodan regionalni put Šamac-Obudovac-Lončari. Alternativni pravac je Crkvina-Donja Slatina-Gornja Slatina-Lončari. Neprohodan je i regionalni put Budimlić Japra-Podvidača zbog više klizišta na putu.

Na području koje pokriva CJB Istočno Sarajevo otežano se saobraća na dionici magistralnog puta u mjestu Podromanija, raskrsnica od Sarajeva prema Vlasenici i Rogatici, zbog izlivanja vode na kolovoz u dužini od jednog kilometra.

Iz AMS vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

U Federaciji BiH je zbog klizišta i dalje zatvorena dionica magistralnog puta Ključ-Sanski Most. Vozila do tri i po tone mogu da obilaze preko mjesta Balijagići, a teretna vozila se usmjeravaju preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke.

I dalje se ne može saobraćati magistralnim putem Maglaj-Doboj, u mjestu Kosova, pa se saobraćaj preusmjerava starim putem preko Ševarlija.

Zbog preopterećenosti tog regionalnog puta, saobraćaj teretnih vozila iz pravca Žepča propušta se na svaki neparni sat po 30 minuta, a iz pravca Doboja ka Žepču svaki parni sat na 30 minuta. Putnička vozila saobraćaju bez ograničenja.

Na dionici Pelagićevo-Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je zatvoren put prema Orašju.

Na dionicama magistralnog puta Odžak-Brod i regionalnog puta Zenica-Vitez, u Čajdrašu, saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Za teretna vozila obustavljen je saobraćaj na dionicama magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Čaklovići, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Jednom trakom saobraća se na putnom pravcu Kladanj-Vlasenica.

Zbog poplava za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi Orašje, Šamac, Brčko, Rača i Pavlovića most. Na ostalim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se