23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Srbija: 33 žrtve poplava, predloženo ukidanje vanredne situacije

U toku je sjednica Kriznog štaba za vanredne situacije Vlade Srbije na kojoj se razmatra aktuelno stanje izazvano poplavama i mogućnost da bude ukinuta vanredna situacija. Na poplavljenom području pronađeno 33 tijela

Vlada SrbijeNa sjednici Kriznog štaba za vanredne situacije Vlade Srbije razmatra se aktuelno stanje izazvano poplavama i mogućnost da na teritoriji Srbije bude ukinuta vanredna situacija. Na poplavljenom području pronađeno 33 tijela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja, rekao Stefanović, a javlja RTS.

Republički štab za vanredne situaucije predlaže Vladi Srbije da se s današnjim danom ukine vanredna situacija u zemlji, izjavio je na sjednici Štaba ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da postoje uslovi da se vanredna situacija ukine, ali da će ona ostati na snazi u dva grada i 17 opština gdje je situacija takva da, kako je rekao, ne može potpuno da se ukine.

Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opštinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.

Govoreći o žrtvama u poplavljenom području, ministar Stefanović je rekao da je pronađeno 33 tijela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se