10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Sokolac: Krenuo sa sahrane pa poginuo

SOKOILAC – Rasim Milavica (74) iz Sokoca poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je automobilom „škoda“ sletio u kanjon rijeke Kaljine, na lokalnom putu u mjestu Rijeća kod Sokoca.

Krenuo sa sahrane pa poginuoPortparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je, navodeći inicijale, da se nesreća dogodila u utorak oko 16.30 časova.

– Uviđajem je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je Milavica upravljajući „škodom“ sletio s makadamskog puta u kanjon rijeke Kaljine – istakla je Tešićeva.

Ona je dodala da je Milavica poslije nesreće vozilom Hitne pomoći u svjesnom stanju prevezen u sarajevsku bolnicu Koševo, ali je preminuo oko 18 časova.

– Dežurni tužilac je naložio vještačenje krvi i vozila, te obdukciju s ciljem utvrđivanja uzroka smrti vozača – rekla je Tešićeva.

Prema pričama poznanika, Milavica je prije nesreće bio na sahrani komšije Merema Selimovića na lokalnom groblju. Poslije sahrane Milavica je sjeo u svoju „škodu“ i krenuo kući.

– Vidio sam Milavicu kada je krenuo svojim automobilom i odmah je dao pun gas. Poslije samo stotinu metara izgubio je kontrolu nad automobilom i prešao na drugu stranu puta. Prvo je udario u drvo pored puta, a potom se automobil otkotrljao i pao u rijeku – ispričao je jedan od očevidaca.

Prema njegovim riječima, rijeka Kaljina nije duboka, ali je prizor bio stravičan.

– Na sahrani je bilo mnogo ljudi, neki rođaci pokojnog Selimovića došli su autobusom. Kada su vidjeli šta se desilo, dvadesetak muškaraca su odmah otrčali i bez oklijevanja sišli u kanjon koji je dubok tridesetak metara kako bi pomogli Milavici – istakao je naš sagovornik.

Oni su uspjeli da ga živog izvuku na put, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć i odvezla Milavicu.

Prema njihovim riječima, ne znaju šta je uzrok nesreće. Naveli su da iako je Milavica bio u poodmaklim godinama, bio je dobrog zdravlja.

Nema krivina

Prijatelji Rasima Milavice ispričali su da je u utorak bilo toplije vrijeme nego prethodnih dana i da je moguće da mu je pozlilo kada je krenuo.

– Na mjestu gdje je sletio nema krivina, pa pretpostavljam da mu je pozlilo i da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanjon – rekao je njegov prijatelj.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se