12 C
Zvornik
23. април 2024.

Sindikalci pokazali Vladi Hrvatske „crveni karton“

ZAGREB – Više od 1.000 članova sindikata Hrvatske okupilo se danas u Zagrebu u tradicionalnoj povorci povodom Međunarodnog praznika rada i poručilo vladajućoj strukturi da odlazi s vlasti.

Prvi maj u Hrvatskojagrebaèkom parku Maksimir

Okupljanje je počelo jutros u zagrebačkoj Radničkoj ulici, iz koje je povorka krenula prema Maksimiru i pokazala Vladi „crveni karton“, te formirala „tri osmice“ – osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna, prenose hrvatski mediji.

Sindikalni rukovodioci obratili su se na Maksimiru, gdje je za okupljene obezbijeđen besplatan pasulj.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever poručio je da danas sindikalci dižu optužnicu protiv Vlade koja je „prevarila sve i slizala se ruku pod ruku s poslodavcima“.

„Narod ste prevarili, narod će vam suditi“, naglasio je Sever i dodao da to neće napraviti oružjem ni kamenjem, nego izborima, te pozvao hrvatsku Vladu da raspiše prijevremene izbore.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel čestitao je okupljenima Praznik rada i podsjetio da su sindikalci 2012. godine na Markovom trgu hrvatskoj Vladi poslali „žuti karton“ i poručili joj da mijenja smjer, a ove godine daju joj „crveni karton“ i traže ostavku.

Među okupljenima je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji dijeli hranu i karanfile, a poslije podne očekuje se i dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se