9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Šekovići: Osjetno niži nivo vodotoka

ŠEKOVIĆI – Situacija u opštini Šekovići uzrokovana velikim poplavama jutros je mirnija, jer se nivo vodotoka osjetno smanjio, potvrdio je Srni predsjednik Skupštine opštine Šekovići Dragan Galić.

Poplava u Šekovićima

On kaže da problem trenutno predstavljaju nanosi šljunka, pijeska i zemlje pored kuća i rijeka, koji dostižu visinu i do metar i po, te dodaje da je Šekovljanima neophodna pomoć u mehanizaciji, čizmama, lopatama i drugoj opremi za saniranje posljedica nevremena.

„Elektrodistribucija radi na osposobljavanju trafoa, koji su svo ovo vrijeme bili potopljeni. Uži dio grada ima struju, a kada će doći do normalizacije elektrosnabdijevanja u cijeloj opštini niko ne zna“, rekao je Galić.

On smatra da bi normalizacija u elektrosnabdijevanju mogla potrajati i narednih 10 dana, jer na teritoriji opštine ima više od 150 klizišta koja su oštetila elektro-mrežu.

Galić je dodao da su ovoj opštini urgentno potrebne cisterne i voda za čišćenje grada, jer vodovodni sistem nije u funkciji.

„Sela Vidakovići, Korijeni, Trnovo i ostala skoro sva su odsječena. Građani se organizuju da se barem napravi prolaz za pješake“, izjavio je Galić.

Opština je jutros formirala komisiju za procjenu šteta, kaže Galić, čiji članovi su već upućeni na teren.

„Pojedini privrednici imalu su štetu od preko dva miliona KM. Obaviće se procjena štete i na stambenim objektima, stočnom fondu, infrastrukturu i sve druge vrste štete“, objasnio je Galić.

Zbog katastrofalnih poplava, koje su ovu opštinu zahvatile proteklih dana, opštinske vlasti proglasile su mjere vanredne zaštite od elementarnih nepogoda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se