12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Saobraćaj usporen na oštećenim dionicama

BANJALUKA – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a usporen je na dionicama koje su oštećene u poplavama i klizištima.

Prekid magistrale na dionici Zvornik-Milići u Kušlatu
Prekid magistrale na dionici Zvornik-Milići u Kušlatu

Na magistralnom putu Lončari – Brčko saobraćaj je obustavljen zbog srušenog mosta, a vozila su preusmjerena preko Cerika, malezijskim putem prema Brčkom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Lončari – Orašje saobraćaju sva vozila, dok na regionalnom putu Lončari – Obudovac – Orašje saobraćaju vozila do 3,5 tone.

Neprohodni su putevi Bijeljina – Rača, Lopare – Srebrenik, Bratunac – Drinjača, Bratunac – Skelani, Šekovići – Kaštelj, Krupa na Vrbasu – Crna Rijeka i Budimlić Japra – Podvidača.

Zbog odrona u mjestu Veselinovac potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Lopare – Gornja Tuzla, a vozila prema Tuzli mogu koristiti zaobilazni pravac preko Priboja.

Otežano, jednom saobraćajnom trakom saobraćaj se odvija na magistralnom putu Klašnice – Prnjavor, u Čardačanima, Zvornik – Bijeljina, u mjestu Donji Šepak – Debela Međa, Karakaj – Caparde, Bratunac – Sikirić, Šepak – Vlasenica, Zeleni Jadar granica BiH/Srbija, Konjić Polje – Fakovići i Tišča – Caparde, Bileća – Gacko na lokalitetu Stepen.

U Federaciji BiH na dionici magistralnog puta Maglaj – Doboj, u mjestu Kosova, do daljeg je obustavljen saobraćaj, a zbog preopterećenosti obilaznog pravca preko Ševarlija teretna vozila do četiri metra visine na ovoj obilaznici propuštaju se po posebnom režimu, dok automobili saobraćaju bez ograničenja.

Na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla saobraćaj je otežan zbog klizišta u mjestu Seljublje.

Na dionicama magistralnog puta Simin Han – Kalesija, u mjestu Čaklovići, kao i na pravcu Odžak – Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok automobili idu jednom trakom.

Granični prelazi Šamac, Brčko i Rača zatvoreni su za saobraćaj, a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se