23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Samo ujedinjeni Srbi odlučuju o svojoj sudbini

LEPOSAVIĆ – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Leposaviću da su Srbi na Kosovu i Metohiji samo ujedinjeni dovoljno moćni da odlučuju o svojoj sudbini.

Aleksandar Vulin

Vulin je pozvao Srbe na Kosovu da ne pristaju na podjele jer, kako je ocijenio, samo ujedinjeni će moći da odlučuju o svojoj sudbini, i nikako drugačije.

„Ako išta imam da vam poručim, nemojte da vas dele na sever i jug, takva podela će vam doći glave, ne sme biti takve podele. Budete li pristali na takvu podelu radiće sa vama šta god hoće, kao svih ovih godina“, rekao je Vulin, koji je u prethodnoj Vladi Srbije bio zadužen za Kosovo i Metohiju.

Osvrćući se na prethodnih 18 mjeseci koliko je proveo na mjestu ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vulin je rekao da je tih 18 mjeseci izgledalo kao 18 godina, prenose beogradski mediji.

„Za ovih 18 meseci borio sam se sa Briselom, borio sam se sa Prištinom, borio sam se i sa vama ali se nikada nisam borio protiv vas, uvek sam bio na vašoj strani. Čak i kada me niste razumeli ja sam bi uz vas i na vašoj strani“, rekao je Vulin okupljenima na svečanosti u Leposaviću priređenoj povodom njegovog odlaska na sadašnju funkciju.

Vulin je dodao da nigdje nije vidio tako upornu i tvdroglavu volju da se bude dio Srbije, da se bude Srbija i bude Srbin kao što je to slučaj na Kosovu i Metohiji.

Na svečanosti su bili prisutni gradonačelnici opština sa Kosova i Metohije, pojedini načelnici kosovskih okruga, predstavnici zdravstvenih i prosvjetnih institucija Republike Srbije koje funkcionišu u pokrajini, ali i neki od narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se