10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Radnici Alumine daju dnevnicu za ugoržene

Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ pokrenula akciju solidarnosti – dnevnica za ugrožene od poplava i klizišta

Naselje Ekonomija - sindikat Alumine angažovao mašne za sanaciju terenaZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“, sagledavajući ogromne posljedice poplava i klizišta u kojima se našla Republike Srpska, među kojima je i jedan broj domaćinstava radnika ove fabrike, pokrenula je akciju solidarnosti u najvećem zvorničkom kolektivu.

„Preporuka je sindikata da se za najugroženije u velikoj prirodnoj nesreći izdvoji po jedna dnevnica od naredne plate svih zaposlenih u našoj kompaniji“, kaže Radenko Smiljanić, predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“.

Ekonomija posle poplavePrioritet će imati radnici fabrike koji su pretrpjeli najveće štete u ovoj elementarnoj nepogodi.

„Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva će, u skladu sa svojim mogućnostima, takođe pomoći radnicima fabrike koji su imali najveće štete od poplava ili klizišta“, naglašava Smiljanić.

Naselje EkonomijaU naselju Ekonomija, koje je, takođe, zahvaćeno nedavnim poplavama u zvorničkoj opštini, živi nekoliko porodica radnika kompanije „Alumina“.

„U najugroženijoj ulici u ovom naselju, gdje su velike naslage mulja „okovale“ i domaćinstva i kuće naših radnika, sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva je angažovala mašine firme „ISKOP“ iz Zvornika, kako bi sanirali posljedice poplave“, kaže Smiljanić, dodajući da će u te svrhe iz kase sindikata biti izdvojeno više od 1.000 maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se