4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Prvi korisnici u sedam mjesnih zajednica dobili vodu

ZVORNIK – U prisustvu mještana, načelnika opštine Zvornik Zorana Stevanovića i njegovih saradnika, te direktora zvorničkog AD „Vodovod i komunalije“ Jovana Tomića, u Trnovici kod Zvornika danas su zvanično pušteni u funkciju novi priključci u okviru kapitalnog projekta „Vodovod Sjever“.

Prvi korisnici u sedam mjesnih zajednica dobili vodu (1)Vrijednost radova koje je izvodio DOO „Radis“ iz Istočnog Sarajeva je oko 2.550.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Republike Srpske i kreditnog zaduženja Opštine.

Načelnik Stevanović ocijenio je da je ovaj projekat koji obuhvata mjesne zajednice Skočić, Trnovica, Jasenica, Kiseljak, Pađine, Roćević i Donji Šepak, najvažniji u posljednjih 30 godina na ovom području.

– Poslije tri godine rada na izgradnji vodovodnog sistema počeli su i prvi individualni priključci. Očekujemo da u narednih tri mjeseca oko 860 domaćinstava dobiju vodu. Ovo je perspektivan kraj gdje se u školama ne smanjuje broj učenika, a sve ove godine ljudi su teško živjeli, upravo zbog problema vodosnabdijevanja – rekao je Stevanović novinarima.

Tomić je istakao da su magistralni vodovi dovedeni do svih sedam sela, ali da sekundarna mreža još nije provedena u svim.

Prvi korisnici u sedam mjesnih zajednica dobili vodu-Ja dvojako gledam na sadašnju situaciju, kao direktor preduzeća dobijamo novih oko 2.000 korisnika, a kao stanovnik ovog mjesta koje je dugo imalo problema sa vodosnabdijevanjem, radostan sam što smo dočekali i taj trenutak da više o tome ne razmišljamo i mislim da svi mještani dijele isto mišljenje – istakao je Tomić

Stevanović je saopštio i da je raspisan tender za drugu fazu projekta „Vodovod Sjever“ koja podrazumijeva izgradnju vodovodne mreže za najuzvišenije dijelove pomenutih sedam mjesnih zajednica.

Mještani Dragoslav Tadić i Dragoljub Stevanović rekli su da dovođenje vode do njihovih kuća ima nemjerljiv značaj.

– Mučili smo se godinama, kad se prođe kroz selo samo su se mogle vidjeti kante i burad, traktorima i cisternama smo dovozili vodu, a sada je sve to prošlost. Bili smo na ivici egzistencije što se tiče vode, a sada je sve drugačije i zahvaljujemo se Vladi RS i Opštini – rekli su Tadić i Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se