5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, odrona ili potonuća kolovoza  ovoga jutra obustavljen je saobraćaj na dionicama magistralnih puteva

Mjesto Tišća - na putu Vlasenica - Šekovići. Drinjača presjekla put (foto Milanko Stevanović)
Mjesto Tišća – na putu Vlasenica – Šekovići. Drinjača presjekla put (foto Milanko Stevanović)

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, odrona ili potonuća kolovoza  ovoga jutra obustavljen je saobraćaj na dionicama magistralnih puteva:

M-4 Tuzla-Doboj  (Stanić Rijeka), Banja Luka-Teslić, Doboj-Teslić (Matuzići)

M-1.8 Tuzla-Orašje (kod Srebrenika, mjesto Čanići)

M-5 Kiseljak-Busovača (mjesto Jehovac)

M-14.1  Bijeljina-Brčko, Šešlije-Modriča

M-17 Zenica-Doboj (u mjestima Jelovac i Nemila)

M-18 Kladanj-Živinice (u mjestima Stupari i Đurđevik),

M-18 Bogatići-Trnovo

M-19 Zvornik-Milići (mjesto Kušlat)

M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestima Ravne i Tišća)

M-14.1 Bijeljina-Brčko (u mjestu Čađavica) i Janja-Zvornik (u mjestima Šepak i Čelopek)

Iz istog razloga obustavljen je saobraćaj  i na regionalnim putevima:

R-454 Konjević Polje-Bratunac u mjestu Kravica, Karakaj-Sapna u mjestu Grbavci,  Bratunac-Skelani (u mjestu Žljebać ), Bratunac-Drinjača (u mjestu Osansko)

R-465-a Bušletić –Zelinja (u mjestu Zelinja), Doboj –Modriča (u mjestu Potočani),

R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo,  Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac),

R-445 Visoko-Kakanj (kod TE  Ćatići)

R-445 Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije),

R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,

R-460 Gračanica-Srnice i

R-462 Gradačac-Ormanica (u mjestu Vučkovci)

R-440 Stara Bila-Mehurići (u mjestu Han Bila).

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta), na magistralnom putu M-17 Zenica-Doboj  na lokalitetima Vranduk i Hece i na magistralnom M-18 Bijeljina-Tuzla (u mjestu Seljublje).Zbog izlijevanja vode na kolovoz, otežano je saobraćanje (jednom trakom) na dionicama: M-18 Sarajevo-Olovo (u mjestu Srednje), M-19 Milići-Vlasenica (na ulazu u Vlasenicu) i na R-456 Karakaj-Šestići (u mjestu Đurići).

Podsjećamo da se  na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići), zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično-jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

Iz JP Direkcija autocesta FBiH obaviješteni smo da je na naplatnim kućicama u Visokom zbog izlijevanja Bosne zatvoren izlaz iz pravca Sarajeva i ulaz u pravcu Zenice.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj u toku je obustava saobraćaja za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica – GP Vinjani Donji.

…………………………..

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE-UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !

………………………..

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1

Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:

– Neprohodne saobraćajnice na području Butila, Dogloda, kao i u ulici Hendekuša na Ilidži.

-Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, saobraćaj će danas u vremenu u od 09 do 12 sati biti obustavljen u ulici Hadži Idrizova.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale,  obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).

– U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume  (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka.

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Skenderija, Alipašina, Bulevar Meše Selimovića, Obala Kulina Bana, Hiseta, Džemala Bijedića, Sarajevska Cesta, Osmana Krupalije, Barice i Hasana  Kikića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se