15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Pretežno vlažni kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini pravaca odvija bez dužih zastoja po pretežno vlažnom kolovozu.

Mokar kolovoz

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, pa treba biti oprezan na pravcima Miljevina-Brod na Drini, Brodar-Rudo, Kneževo-Ugar i Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Do 27. jula trajaće rekonstrukcija mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, zbog čega će doći do obustave saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu Banjaluka – Klašnice, dionica Derviši – Klašnice dva. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na magistralni put Banjaluka – Klašnice.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionici Krepšić – Brčko – Bijeljina – Karakaj – Jadranska petlja, zbog čega će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, zbog izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj, dionice Prnjavor-Doboj.

Zbog deminiranja terena, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, te na regionalnom putu Kotor – Varoš – Kneževo, naselje Viševice.

Povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji BiH.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se