14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Prelaz Rača u funkciji

BIJELJINA – Granični prelaz Rača u potpunosti je u funkciji za teretna i punička motorna vozila, potvrdio je Srni načelnik Terenske kancelarije „Sjeveroistok“ Granične policije BiH Novo Blagojević.

Most na Rači

„Što se tiče Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH i inspekcijskih službi, na graničnom prelazu Rača saobraćaj je pušten danas u 14.00 časova za vozila i u potpunosti funkcionišemo“, rekao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, određene probleme može predstavljati jedino putna komunikacija na kojoj postoji mogućnost dodatnih oštećenja, pa su određena ograničenja za brzinu kretanja, rastojanje vozila, posebno između teretnih i motornih vozila.

„LJudi se moraju pridržavati ovoga, jer je situacija još ozbiljna na dijelu od starog graničnog prelaza do novog, na kojem je došlo do slijeganja tla. Juče je glavni republički inspektor označio kritične tačke na kojima bi moglo doći do odrona i do urušavanja puta“, rekao je Blagojević.

Blagojević je ponovio da se vozači motornih vozila na tim dijelovima puta moraju pridržavati ograničenja brzine kretanja i rastojanja.

Trenutno nema gužvi na prelazu Rača, koji je bio zatvoren 13 dana zbog katastrofalnih polava koje su zadesile Republiku Srpsku i region, te zbog saniranja posljedica.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se