12 C
Zvornik
24. април 2024.

Ponovo aktivirano klizište u Drinjači

Obilne padavine stvaraju velike probleme i u odvijanju saobraćaja.

Mokar kolovozPrema rječima Jelenka Vasića, direktora preduzeća „Zvornik putevi“ stanje na putevima naše regije je zabrinjavajuće, a najveći problem, na putnoj oblasti M7,  predstavljaju odroni, kao na magistralnim, tako i na regionalnim putevima, javlja portal Osvit radija.

Vasićje istakao da je zbog porasta nivoa rijeke Drinjače ponovo aktivirano klizište na  putnom pravcu  Drinjača – Kušlat, pa je neizvjesno hoće li put narednih dana biti prohodan, ukoliko bude obilnih padavina.

Vasić je istakao da su ekipe Zvornik puteva kao i druge ekipe iz investicione gradnje  na terenu i pokušavaju da sprovedu određene mjere, da bi se olakšao protok vode koja se zadržava  na kolovozima.  Vasić je pojasnio da do izlivanja vode na kolovoze  dolazi zbog ne fukcionisanje putnih kanala, koji su izgrađeni sa serijom manjih profila i koji su zatrpani smećem. On  je naglasio da je najteža situacija od mjesne zajednice Kozluk do Drinjače, u djelu gdje je viša nadmorska visina i gdje se voda sliva niz kolovoze. On je dodao da je situacija teška i na magistralnom putu Zvornik- Bijeljina, na djelu puta od naselja Karakaj do Roćevića. Vasić je dodao da postoji problem i kod vodotoka koji nisu čišćeni prehodnih godina koji dovode do nanošenja smeća na kolovoze.

>>> Stanje na putevima: Obustavljen saobraćaj na putu Vlasenica – Šekovići

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se