18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ponomarjev: Slavjansk spreman za referendum

SLAVJANSK – Ukrajinski grad Slavjansk u potpunosti je spreman za sutrašnji referendum o nezavisnosti, rekao je gradonačelnik Vjačeslav Ponomarjev.

Vječeslav Ponomarjev

„U potpunosti smo spremni za referendum. Formirane su posebne komisije, spremne su prostorije i glasačke kutije. Glasanje će biti održano po bilo kakvom vremenu“, rekao je Ponomarjev na konferenciji za novinare u Slavjansku.

On je dodao da će ukupno biti 56 glasačkih mjesta, na kojima će kao i u cijelom gradu biti pojačane mjere bezbjednosti.

„Glasačke kutije biće prebačene i u zabačena sela, uključujući ona koja je ukrajinska armija odsjekla od svijeta. Na glasačkim mjestima biće raspoređeni policija, milicija i Kozaci“, rekao je on Ponomarjev, prenosi „Glas Rusije“.

Kopredsjedavajući vlade Narodne Republike Donjeck Miroslav Rudenko rekao je da su sva veća mjesta u Donjeckom bazenu /Donbas/ spremna za referendum i da su gradovi Slavjansk i Kramatorsk prvi potvrdili da su preuzeli glasačke listiće, kao i da je sve spremno za glasanje.

On je dodao da će možda biti problema u zapadnim dijelovima Donbasa i u gradu Marijupolju.

„Mogući su problemi u onim gradovima koji su doživjeli tešku agresiju, kao što je Marijupolj, ili se nalaze u zapadnim dijelovima na granici regiona Dnjepropetrovsk, gdje su stacionirane ukrajinske snage i gdje su nacionalisti jači“, rekao je Rudenko.

Referendum o nezavisnosti održava se sutra u regionima Lugansk i Donjeck.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se