7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Položaj novinara sve teži

BANJALUKA – Udruženje novinara Republike Srpske danas je, povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, upozorilo da je položaj novinara u Srpskoj i BiH iz godine u godinu sve teži i da veliki broj novinara radi u ekonomski otežanim uslovima, što direktno utiče rad medija.

zvornikdanas Udruženje novinara Republike Srpske

U saopštenju iz Udruženja novinara Srpske je upućen poziv predstavnicima svih političkih stranaka, i u vlasti i u opoziciji, te međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH, da moraju dosljednije raditi na daljem unapređenju slobode medija, te da štite pravo novinara na nesmetan rad i pristup informacijama.

Udruženje novinara je pozvalo sve kolege novinare i medije da ga obavijeste o svakom vidu pritisaka kojima su izloženi tokom izvještavanja ili istraživačkog rada da bi zajedno mogli da rade na sprečavanju takvih pojava.

Udruženje novinara Srpske smatra da samo slobodni i nezavisni novinari i mediji mogu odgovornije i profesionalnije raditi ovaj, društveno važan i težak posao, bez uticaja i pritiska političkih, ekonomskih ili drugih centara moći.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se