23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Policija privela bivšeg gradonačelnika Niša, određena mjera zadržavanja

BEOGRAD – Bivšem gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću i zamjeniku gradskog javnog pravobranioca Vladimiru Stamenkoviću, koji su uhapšeni jutros, određena je mjera zadržavanja do 48 časova.

Hapšenje

Bivšem gradonačelniku Niša Milošu Simonoviću i zamjeniku gradskog javnog pravobranioca Vladimiru Stamenkoviću, koji su uhapšeni jutros, određena je mjera zadržavanja do 48 časova.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, čime su oštetili budžet grada Niša za više od 90 miliona dinara /više od 780.000 evra/, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Sumnja se da je Simonović izvršio krivično djelo tako što je u decembru 2011. godine, zloupotrebom službenog položaja, zaključio ugovor sa privatnim preduzećem „Vilin Grad“ u trajanju od 15 godina, bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu.

U saopštenju se dodaje da je Stamenković, prije potpisivanja ugovora, dostavio mišljenje da ovakav ugovor ispunjava zakonske uslove i da se kao takav može zaključiti, što je suprotno Zakonu o javnoj svojini.

Po isteku zadržavanja osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

09.00 – Policija privodi bivšeg gradonačelnika Niša

Kriminalistička policija u Srbiji privodi bivšeg gradonačelnika Niša Miloša Simonovića i zamjenika gradskog javnog pravobranioca Vladimira Stamenkovića.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetitili gradski budžet za više od 90 miliona dinara /više od 780.000 evra/ prilikom sklapanja ugovora za prostor Bioskopa „Vilin grad“, javio je RTS.

Simonović je bio član Demokratske stranke /DS/ koju je napustio u februaru.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se