14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Policajac slagao da mu je ukraden automobil

DOBOJ – Policajac čiji su inicijali A.K. iz Broda uhapšen je zbog lažne prijave da mu je ukraden automobil, vrijednosti oko 26.000 KM, te pokušaja naplate štete od osiguravajuće kuće u tom gradu.

Policija RSIz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da je A.K, policijski službenik Policijske stanice Derventa, 17. marta prodao vozilo u Slavonskom Brodu, odakle se vratio drugim automobilom, a potom prijavio krađu.

Nakon što je prodao vozilo i 10. aprila prijavio njegovu krađu, A.K. je podnio zahtjev za naplatu štete kod osiguravajuće kuće u Brodu.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretresen je stan i automobil koje koristi A.K. i tom prilikom pronađeni su i izuzeti predmeti koji mogu koristiti kao materijalni dokaz u krivičnom postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, A.K. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu. Nakon dokumentovanja, Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj protiv A.K. o počinjenim krivičnim djelima.

Protiv policijskog službenika biće proveden unutrašnji postupak i druge zakonom predviđene mjere i radnje, navodi se u saopštenju.

Operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela preduzete su u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, Graničnom policijom BiH i Policijskom upravom Slavonski Brod.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se