18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

PDP traži odgovornost institucija Srpske za poplave

BANJALUKA – Predsjedništvo PDP-a razmatralo je danas stanje u Republici Srpskoj prije, za vrijeme i poslije poplava i utvrdilo da veliku odgovornost imaju institucije Republike Srpske, jer nisu na vrijeme proglasile vanrednu situaciju niti je bilo njihovog adekvatnog reagovanja, prije svega preduzeća „Vode Srpske“ i Republičke uprave civilne zaštite.

Partija demokratskog progresa (PDP)

Potpredsjednici PDP-a Đuro Stanojević i Milan Đukić rekli su novinarima u Banjaluci da PDP traži ostavku direktora „Vode Srpske“ i direktora Republičke uprave civilne zaštite, kao i brzo zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Srpske na kojoj će se raspravljati o stanju u Srpskoj u toku i nakon poplava.

„Poslanici PDP-a na toj skupštini zatražiće odgovornost i ostavku Vlade Republike Srpske“, rekao je Stanojević, ističući da je Predsjedništvo ove stranke zaključilo da poplave nisu mogle biti spriječene, ali da se mogla smanjiti šteta i sačuvati ljudski životi.

Đukić je rekao da ova stranka traži međunarodnu aktivnost svih odgovornih u Republici Srpskoj, od predsjednika Srpske, Vlade Srpske i svih ostalih da doprinesu da se organizuje međunarodna donatorska konferencija na kojoj bi se pokušalo doći do novčanih sredstava za pomoć poplavljenima u Srpskoj.

On je rekao da će poslanici PDP-a na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zatražiti da se izvrši rebalans budžeta Republike Srpske i na nivou BiH.

„PDP će predložiti mjere za sanaciju od poplava“, rekao je Đukić i dodao da Republika Srpska treba doći do novčanih sredstava od Svjetske i Evropske banke za obnovu i razvoj.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se