4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Osposobljen put Doboj – Derventa

BANJALUKA – U funkciji je magistralni put Doboj – Derventa, preko Šešlija, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Poplava u Srpcu (Foto: RTRS)

Za pravac Derventa – Lončari koristi se obilaznica Derventa – Šešlije – Doboj /naselje Bare/ – Osječani – Duge NJive – Donji Skugrić – Gradačac – Pelagićevo – Lončari i dalje Granične prelaz Orašje.

Policija je na terenu i usmjerava saobraćaj navedenim putnim pravcem.

Zbog urušavanja mosta u Razboju, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nova Topola – Srbac, kao i put od Laktaša prema Srpcu /kanalom/, a vozila se preusmjeravaju na obilazni pravac Crnaja – Nožičko – Šeškovci – Kriškovci – Drugovići – Laktaši ili regionalnim putem Srbac – Prnjavor.

Regionalni put Kozarac – Mrakovica ponovo je prohodan.

U saobraćaj je puštena i dionica magistralnog Kotor-Varoš – Teslić, puta preko Borja.

Iz Banjaluke se saobraća putem preko naselja Starčevica – Čelinac – Kotor-Varoš – Teslić, s tim da je zbog klizišta u Marjanovićima zabranjen saobraćaj teretnim vozilima, dok putnička saobraćaju jednom trakom.

Voda se izlila na kolovoz na ulazu u Novi Grad, iz pravca Prijedora.

Zbog izlivanja rijeke Une, na samom ulazu u Kostajnicu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Kozarska Dubica – Kostajnica, a vozila se preusmjeravaju na alternativni put preko Slabinje i Knežice.

Uspostavljen je saobraćaj preko Vlašića za Sarajevo, ali je potreban maksimalan oprez pri vožnji, zbog učestalih odrona i blata na kolovozu u području Ugra. Ne preporučuje se saobraćanje teretnim vozilima.

Od Banjaluke do Mrkonjić Grada saobraća se dionicom Banjaluka – Pervan – Kola – Mrkonjić Grad, obzirom da je magistralni put Srpske Toplice – Crna Rijeka neprohodan.

Put od Banjaluke prema Prnjavoru i Derventi je prohodan, a prema Doboju se može ići jedino preko Prnjavora – Dragalovaca – Teslića do Doboja.

Neprohodni su pravci Banjaluka – Jajce, Banjaluka – Mrkonjić Grad preko Manjače, put Banjaluka – Čelinac je prohodan preko Starčevice, ali veoma otežano, dok je Čelinac – Teslić neprohodan, kao i Prijedor – Novi Grad, te Prijedor – Sanski Most.

Zatvoren je i put Bijeljina prema graničnim prelazima Rača i Pavlovića most, a od Bijeljine je prohodno samo do Ugljevika.

Od Zvornika prema Bijeljini prohodno je samo do Janje, a na putu Zvornik – Vlasenica u mjestu Kušlat saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na magistralnom putu Derventa – Brod, u mjestu Novo Selo, zbog izlivanja vode na kolovoz u funkciji je jedna kolovozna traka, a otežan je i saobraćaj na putu Nova Topola – Srbac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se