5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Objavljena imena 17 lica nastradalih u poplavama

BANJALUKA – Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je da je jutros na području Donjeg Žabara pronađeno mrtvo lice, stradalo u poplavama, te da je do sada u Srpskoj poginulo 17 lica.

Poplavljeni Doboj„U Doboju su poginuli Milenko Blagojević /63/, Božica Petković /88/, Slavko Đurić /90/, Milada Ranković /91/, Marija Jeleč /82/, Željko Jeleč /52/, Rado Čupeljić /90/, Ratomir Narić /73/ i Bahrija Skula /76/. U Šamcu su smrtno stradali Stojan Bandarević /76/ i Mile Pajić“, rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da su u Modriči smrtno stradali Bogdan Lazendić /82/ i Milosava Mičić, da je u Bijeljini poginuo Ljubisav Jekić /72/, a u Vlasenici Hanifa Čelebić /70/.

Vasić je naglasio da je posredstvom telefonske linije 051/463-463, Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske prijavljen nestanak osam lica.

„Prijavljen je nestanak Savke Dejanović, Milutina Vulina, Peje, Marice i Vesne Zubak i Đorđa i Dušanke Šiljegović“, naveo je Vasić.

On je napomenuo da su pojedine policijske stanice potopljene, kao i imovina pripadnika policije, te da su zbog toga na ugrožena područja upućeni policajci iz centara javnih bezbjednosti koji nisu ugroženi.

„Pripremljene su i uviđajne ekipe, koji bi trebalo da pomognu kolegama iz ugroženih područja. Do sada smo dnevno imali prijavljenih 20 krivičnih djela i činimo sve da to onemogućimo na ugroženim područjima“, kaže Vasić.

On je dodao i da studenti Policijske akademije učestvuju u čišćenju policijskih stanica na poplavljenim područjima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se