23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nije otvarao šupu dvije godine, a kada je otvorio zamalo ga pogodio infarkt!

Ovo se zaista desilo mome ocu, ispričao je jedan od korisnika servisa Reddit…

Stršljeni napravili stšljenikNaime kako navodi sin, otac mu nije skoro dvije godine išao u šupu koja se nalazila kraj kuće, jer nije imao potrebu. Ali kada mu je upravo iz šupe zatrebao neki alat zamalo da ga upravo sve to košta infarka. Zbog onog što je vidio…

Pravi horor, na fotografiji je zapravo drvena skulptura lica oko koje se nastanio divovski stršljenjak (štršljenova gnijezdo)

Stršljeni (Vespa) su najveće eusocijalne ose, dosežući dužinu od 45 milimetara. Pravi stršljeni sačinjavaju rod Vespa iz porodice osa, te se razlikuju od ostalih osa širinom svoga tjemena (dio kukčeve glave iza očiju), koje je proporcionalno veće kod ovog roda; i prednjim kružnim gasterom (dio abdomena iza osinog struka). Stršljenjake grade na zaštićenim mjestima, pod strehom, u šupama ili pod krovovima, u šupljim stablima, od nekoliko spratova saća, stanicama okrenutim prema dole. Sve to omotaju s više listova poput papira tankim, sažvakanim drvetom.

Svake godine u proljeće, oplođena ženka koja je prezimila u skloništu, gradi novo gnijezdo i nikada ne useljava u staro, prošlogodišnje.

(Doznajemo.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se