9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Narkoman bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši, povrijeđene 32 osobe

VELIKA KLADUŠA – Muškarac koji je jutros bacio eksplozivnu napravu u diskoteku EX u Velikoj Kladuši, nakon čega su povrijeđene 32 osobe, je Emir Pajazetović, osoba od ranije poznata policijskim organima.

Narkoman bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši, povrijeđene 32 osobe (1)„U ranim jutarnjim satima aktivirana je eksplozivna naprava u diskoteci EX u Velikoj Kladuši. U trenutku aktiviranja eksplozivne naprave u diskoteci je bilo oko 50 osoba, a povrijeđeno je više od 30 osoba. Policija je lišila slobode osobu E.P., rođenu 1984. godine. Ovoj osobi se takođe ukazuje ljekarska pomoć u bolnici u Bihaću. On je pod stalnom policijskom prismotrom“, rekao je u izjavi za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

Pajazetović, koji je poznat po nadimku Emir Rakin, je 2012. godine bacio bombu na kafić Cacadu u Kladuši, a u skorije vrijeme je izašao iz zatvora u Zenici. Policija počinitelja od ranije poznaje po teškim krivičnim djelima razbojništva.

Emir PajazetovićPripadnici MUP-a USK još uvijek utvrđuju okolnosti pod kojima je aktivirana eksplozivna naprava.

Prema prvim informacijama, incidentu je prethodila tuča između Rakina i ljudi iz osiguranja diskoteke. Policija ispituje da li je riječ o legalnom osiguranju ili osobama koji s formalno bili zaduženi tu vrstu djelatnosti. Takođe, provjerava se je li učestvovao neko od gostiju.

Kako nam je potvrdio Ale Šiljdedić, u napadu je korištena najvjerojatnije ručna ofanzivna bomba. Policija na mjestu događaja pretražuje tragove naprave, odnosno tzv. kašiku bombe i slično. Sreća u nesreći je da je korištena ova naprava, jer da je, kako kažu u policiji, bilo riječ o eksplozivnoj napravi veće moći, posljedice bi bile kobne za mnoge koji s bili u diskoteci.

Objekt u kojem se nalazi diskoteka EX je iznajmljen, a policija utvrđuje ko ga je koristio, da li je posjedovao odgađajuće dozvole i da li su bili ispunjeni svi sigurnosni uslovi.

Kako su kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) za Anadolu Agency (AA) povrijeđeni se nalaze u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

„Navodno jedno lice je u životnoj opasnosti“, navode iz MUP-a USK.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se