14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Napajanje električnom energijom se stabilizuje

TREBINJE – Napajanje električnom energijom poplavljenih područja u Republici Srpskoj se poboljšava, ali je i dalje najlošija situacija na području opština Doboj, Šamac i Bijeljina, potvrdio je večeras Srni Dalibor Muratović, direktor Direkcije za elektrodistribuciju električne energije u „Elektroprivredi Republike Srpske“.

Elektroprivreda RS

Prema njegovim riječima, trenutno je u Srpskoj bez električne energije 52.000 kupaca, što je za oko 18.000 manje u odnosu na jutro, dok je taj broj prepolovljen u odnosu na jučerašnji dan.

On je istakao da u Doboju nije realno očekivati da večeras grad dobije električnu energiju, ali se već sutra očekuje stabilizacija stanja.

Na ovom području problem je jako teška situacija na 110-kilovoltnoj trafostanici „Doboj dva“, gdje je u toku čišćenje i pripremanje postrojenja za puštanje u napon.

Kada je riječ o Šamcu, Muratović je rekao da je na tom području problem trafostanica „Šamac dva“ koja je u potpunosti potopljena i preko koje je napajano gradsko jezgro, ali da je u ovom gradu obezbijeđeno alternativno napajanje za oko 2.000 kupaca, što je oko četvrtine stanovnika koji se nalaze na perifernom dijelu i koji nije pogođen poplavama.

On je dodao da u Bijeljini potrošači u gradskom jezgru polako dobijaju električnu energiju, ali da je večeras na području grada oko 19.000 kupaca bez struje, od čega u gradu oko 9.000.

„Svaki sat vremena oko 1.000 kupaca dobije električnu energiju i, ukoliko ne bude nekih većih problema i kvarova, očekuje se da do jutra gradsko jezgro dobije električnu energiju“, istakao je Muratović.

Muratović je naveo da je na području Prijedora situacija znatno bolja u odnosu na juče i da je trenutno oko 2.750 stanovnika bez električne energije, na području Banjaluke oko 1.100 kupaca nema struju, što je za oko 3.000 manje u odnosu na jutro, dok je na području Laktaša bez električne energije oko 650 potrošača.

„Sve ekipe su na terenu i rade danonoćno kako bi normalizovali napajanje električnom energijom na svim ovim područjima“, zaključio je Muratović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se