23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Naljepnice koje mjenjaju izgled vaše sobe

Zidni stikeri, odnosno dekorativne naljepnice za zidove, vjerovatno su najjednostavniji, najbrži, pa i najjeftiniji način da malo promijenite izgled neke prostorije. Samo jedna naljepnica, dobro odabrana i postavljena na pravo mjesto, usklađena sa ostatkom prostorije, može učiniti da neka prostorija u vašem domu izgleda sasvim drugačije nego do tad i da odiše nekim drugim tonom.

Stikeri za zidove i namještaj (1)Već nekoliko godina zidni stikeri postaju sve popularniji i u domovima, iako su u početku najčešće bili korišćeni prilikom opremanja enterijer ugostiteljskih objekata, poput kafića i restorana. Međutim, ogroman izbor motiva, dezena, boja i dimenzija, učinio je da bukvalno svako može pronaći ponešto što bi mu odgovaralo i što bi mu omogućilo da na krajnje jednostavan način učini prostoriju zanimljivijom i modernijom.

S obzirom na to da ove naljepnice mogu da budu i minimalnih dimenzija, nije rijetkost da se nađu u ulozi ukrasa za laptop računar ili mobilni telefon. Sem zidova i ovih uređaja, zidni stikeri se stavljaju i na ormare, a postoje i posebni stikeri za staklo. Neke od stikera možete pogledati ovde.

Stikeri za zidove i namještajKako se postavljaju zidni stikeri

Dekorativne zidne naljepnice prave se od samoljepljivog vinila, a postavljanje je vrlo lako. Najprije je potrebno očistiti zid suvom krpom. Ukoliko na površini na koju želite da postavite naljepnicu postoji prašina ili neka druga prljavština, može se dogoditi da se stiker ne zalijepi dobro. Kada ste pripremili površinu, jednostavno naljepnicu odvojite od podloge i zalijepite za zid poput sličice. Uzmite suvu krpu ili parče tkanine i bez pretjeranog pritiskanja istjerajte vazduh koji se zadržao između zida i naljepnice, tako što ćete ih od sredine zidnog stikera ka njegovim ivicama. Ponovite ovo još jednom, ali ovog puta pritisnite malo jače. Ako se slučajno dogodi da vam i pored ovoga ostane veći mjehur vazduha, jednostavno uzmite iglu i probušite ga.

Zidne naljepnice za dečije sobe

Možda i najveći izbor različitih naljepnica postoji među onima namjenjenim djeci i dječijim sobama. U ponudi su i poznati crtani likovi, ali i mnoga druga zanimljiva rješenja, koja će dječiju sobu učiniti simpatičnijom i bližom djeci. Često se za dječije sobe koriste i stikeri koji se postavljaju na staklo prozora i mogu se skinuti bez ostavljanja tragova od lijepka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se