18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Najavljene prve pogrebne ceremonije za putnike iz nestalog aviona

KUALA LUMPUR – Prve pogrebne ceremonije za putnike iz nestalog malezijskog putničkog aviona biće održane ovog vikenda, saopštili su danas njihovi rođaci, a malezijski zvaničnici pozvali su rodbinu da se „suoči sa realnošću“ i napusti centre u kojima dobija podršku.

Rodbina putnika iz nestalog aviona

Uprkos najintenzivnoj potrazi iz vazduha, sa mora i pod vodom u istoriji komercijalnog vazduhoplovstva, do sada nije pronađen nikakav trag aviona sa leta „MH370“ od kada je nestao 8. marta na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu.

U avionu je bilo 239 putinka i članova posade, uključujući veliki broj kineskih državljana.

Skoro osam sedmica kasnije, kompanija „Malezija erlajns“ saopštila je da će zatvoriti centre za pomoć rodbini nestalih u Pekingu i Kuala Lumpuru.

Zamjenik malezijskog ministra spoljnih poslova Hamzah Zainudin izjavio je danas da je vrijeme da rodbina „prihvati realnost da treba da se vrati i čeka na odgovore u svojim gradovima“.

Malezijski zvaničnici rekli su da će porodice dobijati obavještenja o toku potrage, a one koje ispunjavaju uslove primiće nadoknade.

Pojedine kineske porodice otišle su svojim kućama iz Pekinga, ali neke odbijaju da to urade.

Zvaničnici koji predvode potragu za avionom u Indijskom okeanu, jugozapadno od Australije, rekli su da bi ova operacja mogla da potraje godinu dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se