15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Najavljen protest zbog zatvaranja Starog mosta

Građani i preduzetnici Malog Zvornika najavili su sutra miran protest  u 12 časova na Novom Mostu zbog zatvaranja Mosta kralja Aleksandra I Karađrođevića

Klizište u Malom Zvorniku kod Starog Mosta (4)MALI ZVORNIK – Kako nam je rekao jedan od organizatora, ovim protestuju zbog zatvarenja graničnog pješačkog prelaza Stari Most koji povezuje Srbiju sa Republikom Srpskom i Mali Zvornik sa Zvornikom.

– Želimo da granični prelaz Stari Most stavimo kao prioritet u rešavanju u ovoj kriznoj situaciji – kaže se saopštenju grupe građana iz Malog Zvornika koji su najviše pogođeni odsjecanjem Malog Zvornika od Zvornika.

Privrednici i trgovinske radnje iz Malog Zvornika pretrpjeli su ogromne gubitke zatvaranjem prelaza, jer mnogi kupci iz Zvornika nisu u mogućnosti da dođu do njih. Građanima iz toga dijela Malog Zvornika sada treba da pređu skoro deset kilometara da dođu do Zvornika i obratno, za šta je nekad trebalo 200 metara. Građani su u beznađu i kako kažu ne vide kraja ovoj situaciji. Nadležni nisu u mogućnosti da otvore prelaz niti znaju približan rok za otvaranje istog.

-Mi smatramo da nema razloga zašto bi prelaz i dalje bio zatvoren. Klizište se smanjilo u ogromnoj meri i već danima ne narušava put, koji je prohodan za vozila i pešake. Zato protestvujemo, da nam omoguće i vrate osnovne uslove za rad u što kraćem roku, da ubrzaju nepotrebnu proceduru i da shvate ozbiljnost situacije. Ponavljamo da ukoliko ne dođe do skorog otvaranja prelaza da smo primorani (mi privatnici) da zatvorimo radnje, otpustimo radnike kojih ima samo na tom delu mosta negde oko 40, objašnjavaju malozvornički privrednici.

Privrednike i građane možda i najviše u ovoj situaciji koja je pitanje života boli problem spore procedure i birokratije, kojoj nema kraja, a oni svaki dan prave veliki gubitak.

Povezane vijesti:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se