15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Ministarstvo industrije i Vlada Republike Srpske pružiće svesrdnu pomoć Alumini

Ministarstvo industrije i Vlada Republike Srpske pružiće svesrdnu pomoć „Alumini“ da se realizuju poslovni ciljevi

Alumina - Sastanak - Mile Matić i Milorad MotikaZVORNIK – Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, zajedno sa Vladom Republike Srpske, pružiće svesrdnu podršku i pomoć kompaniji „Alumina“ u realizaciji proizvodnih programa i novih projekata, izjavio je pomoćnik ministra za industriju Milorad Motika, nakon današnjeg sastanka sa menadžmentom ove zvorničke fabrike.

On je izrazio zadovoljstvo kako i na koji način se radi u „Alumini“.

„Oduševljen sam njihovim pristupom samim problemima sa kojima se kompanija suočava, zatim proizvodnji i načinu na koji se razmišlja dalje voditi fabrika, te kako je restruktuirati“, rekao je Motika.

On je podvukao da je ovo jedan od primjera kako uspješno može da se digne jedan gigant koji je bio potpuno potonuo.

„Bio je ovo vrlo uspješan sastanak. Ovo je firma koja me je oduševila načinom i pristupom menadžmenta prema poslu i kompletnom projektu koji se ovde radi“, istakao je Motika.

Milorad Motika, pomoćnik ministra za industriju Republike SrpskeMotika je nagasio da ovoliko stručnog kadra na jednom mjestu nema nijedna firma u Republici Srpskoj.

Zato, rekao je on, menadžmentu i upravi kompanije treba pružiti maksimalnu podršku sa nivoa Vlade, Ministarstva i svih drugih struktura u realizaciji poslovnih planova.

„Koliko se može sa aspekta Vlade Republike Srpske i Ministarstva iz koga dolazim menadžment „Alumine“ neće imati nijedan problem. Imaće našu pomoć svaki dan, na raspolaganju im stojimo 24 sata, kako bi se ciljevi ostvarili“, rekao je pomoćnik ministra za industriju.

Naveo je da je ogroman doprinos „Alumine“ Republici Srpskoj i njenom razvoju, jer je riječ o velikom i značajnom izvoznom preduzeću.

Proizvodni program „Alumine“, rečeno je, namijenjeni su za za tržište Evropske unije, gdje učestvuju partneri iz Njemačke, Francuske i drugih zemalja, tako da nije nimalo lako ostati konkurentan.

„Tu nema male utakmice i ovdje sa ovim kadrom kojim kompanija raspolaže mora se ići i dalje, odnosno angažovati i jedan broj svjetskih stručnjaka da bi se odbranila tržišna pozicija fabrike na svjetskom nivou“, istakao je Motika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se