18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Milići: Crkva i omladinci prikupljaju pomoć

MILIĆI – Srpska pravoslavna crkva i Omladinski savjet u Milićima organizovali su akciju prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo u poplavljenim područjima u Republici Srpskoj, izjavio je danas Srni sveštenik Ljubiša Vujičić.

Poplava u Šamcu (Foto: RTRS)

Vujičić je precizirao da će pomoć u hrani, lijekovima, odjeći i sanitarijama biti prikupljana u prostorijama Svetosavskog doma u Milićima, te apelovao na vjernike u opštini Milići da se pridruže ovoj akciji.

„Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko- tuzlanski Hrizostomom pozvali su sveštenike i crkvene odbore da u svojim parohijama pozovu vjernike da pomognu onima koji su ugroženi i tako pokažu solidarnost i hrišćansku ljubav. Nekima je stihija odnijela sve što su imali, tako da je svaka pomoć od velike važnosti“, rekao je sveštenik Vujičić.

On kaže da će vrata Svetosavskog doma danas i naredna dva dana biti otvorena za donatore, a nakon toga prikupljena pomoć biće upućena tamo gdje bude potrebna.

Zajedničku akciju SPC i milićkih omladinaca, podržao je danas i Štab za vanredne situacije opštine, koji je jutros održao sjednicu, te Opštinska organizacija Crvenog krsta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se