20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mićić: Čestitam mojim igračima, oni su najzaslužniji za ovaj uspjeh

Fudbaleri Drine su u okviru 24. kola Prve lige Republike Srpske ostvarili pobjedu u Ugljeviku nad ekipom Rudara rezultatom 1:0 pogotkom Edina Rustemovića iz jedanaestercau 65. minutu.

Dragan Mićić

Na taj način su Zvorničani stigli do druge titule prvaka RS i ostvarili povratak nakon četiri sezone u Premijer ligu BiH.

Šef stručnog štaba Drine Dragan Mićić nije krio oduševljenje nakon utakmice i pobjede vrijedne titule najboljeg u RS.

„Prije svega čestitao bih mojim igračima na velikom uspjehu, plasmanu u Premijer ligu, oni su najzaslužniji za taj uspjeh. Mi smo u prvenstvo ušli mudro, išli utakmicu po utakmicu, nismo srljali, igrali smo dopadljiv fudbal, osvajali smo bodove i sezonu smo okončali ulaskom u Premijer ligu“, ističe Mićić.

Tokom prethodne tri sezone tim je zbog brojnih finansijskih problema uglavnom bio lišen dovođenja „zvučnih“ pojačanja pa je igrački kadar većinom bio sačinjen sa fudbalerima iz mlađih kategorija. Time je Drina bila najmlađa ekipa u ligi ali to nije značilo da ona ne posjeduje kvalitet za najviši rang, šta više, tokom čitave sezone oni su briljirali.

„Sigurno je ta selekcija učinila svoje. Mi smo se oslonili na sve domaće igrače koji su ponikli u FK „Drina“ i okolini, igrali smo dobar fudbal, momci su se dobro borili, dobro zalagali i zasluženo ušli u Premijer ligu BiH“, rekao je trener Mićić.

Strijelac jedinog gola na utakmici Edin Rustemović vratio se na polusezoni u redove Drine, prije toga igrao u Vojvodini pa OFK Beogradu. Njegovo iskustvo i doprinos ovom osvajanju titule svakako su vidljivi.

„Drago mi je što smo uzeli tu titulu, čestitao bih svojim saigračima, mi smo se trudili, davali sve od sebe, svoj maksimum na svakom treningu i utakmici“, kaže Rustemović.

Rustemović je bio u timu Drine kada je prije četiri sezone ispala iz Premijer lige BiH. Njeogovo iskustvo tada vjerovatno može biti korisno u novom nastupu Zvorničana u elitnom bh. rangu ali da li će ostati za sada je rano govoriti.

„To je bila loša sezona, slabo smo se uklopili mi mlađi, najvjerovatnije ostajem u Drini, ako bude nekih boljih ponuda vidjećemo. Uz par pojačanja na pozicijama gdje smo tanki i gdje nemamo zamjenu dobro bi nam došlo ali tu su ljudi iz Uprave kluba i Šef stručnog štaba da odlučuju“, kaže Rustemović.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se