18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Marić: Izvlačimo tijela – o broju žrtava kad se voda povuče

BEOGRAD – Načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić rekao je da je počelo iznošenje prvih tijela u Obrenovcu, gdje je situacija kritična.

Odbrana od poplava u Obrenovcu

Marić je rekao da se sa informacijama o broju žrtava neće izlaziti dok se voda ne povuče.

On je potvrdio da je došlo do probijanja savskog nasipa TENT u dužini od 100 metara i da će, ukoliko se taj prekid ne sanira, situacija u Obrenovcu biti dodatno pogoršana.

„U trci smo sa vremenom i činimo sve da sprečimo još veću katastrofu. Za sada se Kolubara uliva u Savu. Tu je prekid od 100 metara i težište problema. Ukoliko se taj deo ne sanira, Sava će početi da plavi Obrenovac“, rekao je Marić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je cjelokupna akcija spasavanja organizovana tako da se išlo po prijavama građana i da se nije moglo doći do svih.

„Morate razumeti da se radi o hiljadama ljudi, nije se moglo doći do svakog, prioritet su bili oni na nižim spratovima, ne na višim etažama. Naravno, deca, trudnice i stari. Tako će biti i dalje, i danas“, naglasio je Marić.

Kada je riječ o Šapcu, Marić je naglasio da je velik dio posla urađen juče i zahvalio je svim dobrovoljcima, a naročito spasiocima iz Rusije, Slovenije i drugih zemalja koji su došli da pomognu.

On je rekao da, prema informacijama koje ima od nadležnih, neće biti restrikcija električne energije.

Marić je apelovao da građani ne prave paniku, jer je situacija stabilna, i da nema potreba za gomilanjem namirnica i lažnih uzbuna da je zatrovana voda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se