20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Loša ekonomska politika u Srpskoj

ISTOČNO SARAJEVO – Potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić izjavio je da PDP na Međunarodni praznik rada želi da upozori na poraznu ekonomsku politiku u Republici Srpskoj.

Dragiša Delić (Foto: SRNA)

„Trenutno se u Srpskoj na Zavodu za zapošljavanje nalazi 156.000 ljudi, od kojih je 65.660 boraca. U Srpskoj ima 245.000 penzionera sa tendencijom daljeg rasta te populacije zbog starenja stanovništva i ne činjenja ništa da se populaciona politika popravi. Srpska danas ima 238.000 koji se vode kao zaposleni, što je jedinstven primjer o većem broju penzionera nego zaposlenih“, rekao je Delić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je ocijenio da Vlada Srpske ne čini ništa da se ovo stanje popravi, nego da se „izmišljaju afere o izdajnicima, stranim plaćenicima i instrumentalizovanim centrima moći“.

Potpredsjednik PDP-a smatra da se vlast „prepala Saveza za promjene“, koji je predstavlja „savez za opstanak Republike Srpske“.

On je najavio da će u narednih desetak dana „pojedini odbori SNSD-a i značajne političke ličnosti na Sarajevsko-romanijskoj regiji“ pristupiti ovoj stranci.

Delić je rekao i da se PDP-u „nudi“ potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, poručivši da za njega nema mjesta u PDP-u.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se