14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Kraljica sportova u srcu: Mladi zvornički atletičar nagovještava velike mogućnosti

Mladi Petar Mandić iz AK Zvornik nagovještava velike mogućnosti

Petar Mandić, atletičar iz ZvornikaZVORNIK – Koliko je mladi Petar Mandić, član Atletskog kluba Zvornik, privržen atletici i želji da uspije u omiljenom sportu, govori i podatak da nije putovao sa drugovima na ekskurziju i sve vrijeme je posvetio trenizima.

Rođen je 1999. godine i do sada je osvojio 96 medalja u nekoliko disciplina. Najuspješniji je u skoku u vis sa rekordom od 162 centimetra u konkurecniji starijih pionira. Nastupa i u troskoku i na krosevima i srednjim prugama.

-Ovaj lični rekord sam postavio na otvorenom prvenstvu Vojvodine. Na dvoranskom prvenstvu BiH u Zenici, pobjedio sam u disciplini troskok. Takođe na prvenstvu BiH u skovima i bacanjima, sam osvojio zlatnu medalju u skoku u vis i srebrnu u troskou. Na prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake sam odbranio naslov najboljeg u skoku u vis, a bio sam treći u troskoku, rekao nam je Mandić.

Petar Mandić u srediniOvi rezultati su mu omogućili da dobije poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je učestvovala na Svjetskim igrama mladih, koje su se održale u gradu Konji u Turskoj, gdje je zauzeo peto mjesto u skoku u vis.

Ovaj svestrani atletičar bi sigurno postizao još bolje rezultate, kada bi imao bolje uslove.

-Pošto u Zvorniku nemam spužvu za trenige u skok u vis, prinuđen sam da većinu treniga obavljam u Tuzli. Moja želja je da ove godine popravim lični rekord u skoku u vis na 170 centimetara, a da u troskoku postignem daljinu od 12 metara, dodao je mladi Petar Mandić.

Slavica, Petar i Momčilo Mandić iz ZvornikaZa uspjehe ovog mladog atletičara najzaslužnija je porodica u kojoj se svi bave sportom. Otac Momčilo koji je i trener Petrov u AK Zvornik, je ranije bio poznati atletičar, a sada se bavi trčanjem polumaratona i uličnih trka. Majka Slavica, pored rada u Atletskom klubu uspješno vodi i „Zumba fitnes“ klub, a brat Ognjen koji je uzor Petrov, je golman u OFK Beogradu, članu Jelen super lige Srbije.

Petar je do sada više puta proglašavan za jednog od najtalentovanijih mladih sportista u Zvorniku.

Drago Gajić

Povezane vijesti:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se