9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Jovičić: Srpska dobila novu političku snagu

BANJALUKA – Predsjednik Stranke pravedne politike Dragomir Jovičić izjavio je danas da je osnivanjem ove stranke Republika Srpska dobila novu političku snagu i energiju.

Dragomir Jovičić

Prva izborna skupština Stranke pravedne politike, na kojoj su izabrani najviši organi ove stranke, održana je danas u Banjaluci.

Predsjednik ove stranke Dragomir Jovičić podsjetio je da je Stranka pravedne politike osnovana 8. decembra prošle godine.

On je rekao novinarima u Banjaluci da će ova politička partija na naredne izbore izaći samostalno na svim nivoima, te da je u stranci 70 odsto ljudi koji do sada nisu bili politički anagažovani.

Jovičić je istakao da u ovom trenutku Republika Srpska ima poziciju i opoziciju koje se sukobljavaju i, kako je rekao, pokušavaju da stvore ambijent da postoji jedna ili druga snaga, što nije tačno.

„Mi ćemo biti stranka centra i imamo odbore u cijeloj Republici Srpskoj, a Srpskoj su potrebni reforma javne uprave, poreskog sistema, stvaranje povoljnog investicionog ambijenta, a taj ambijent treba da obezbijedi država“, rekao je Jovičić, koji je i bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je istakao da u predizbornoj kampanji ova stranka neće koristiti prljavi rječnik, nego će kroz dijalog objašnjavati građanima svoju politiku i ciljeve.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se