15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Italija u panici: Monstrum iz Firence ponovo ubija?

FIRENCA – Italija je ponovo u strahu – policija sumnja da se serijski ubica, nazvan „monstrum iz Firence“, poslije niza godina ponovo „aktivirao“ i da je ubio još jednu ženu.

Žrtve iz 1974 - Paskuale Đentilkore i Stefania Petini
Žrtve iz 1974 – Paskuale Đentilkore i Stefania Petini

Tijelo 26-godišnje Andree Kristine Zamir pronađeno je uz cestu malo izvan Firence. Bila je gola, samo u čarapama i patikama, ruku raširenih i svezanih ljepljivom trakom za barijeru uz put, kao da je razapeta.

Njena odjeća i torbica pronađeni su kilometar dalje. Novčanik je bio netaknut.

Andrea je jedna u nizu prostitutki koje su ubijene i svezane na području Firence u proteklih nekoliko godina.

Njen slučaj je specifičan zato što je tijelo pronađeno na području na kojem je između 1968. i 1985. godine ubijao najzloglasniji talijanski serijski ubica – „monstrum iz Firence“.

Misterija tog serijskog ubice nikada nije riješena. Ubijeno je 16 osoba u osam dvostrukih ubistva. Radilo se mahom o ljubavnim parovima koji su izmjenjivali nježnosti u automobilima.

Žrtva iz 1968 - Barbara Loci
Žrtva iz 1968 – Barbara Loci

Svi osim jedne žrtve unakaženi su nakon ubistva. Jednu ženu „monstrum iz Firence“ izbo je 97 puta po grudima i polnim organima da bi je kasnije napastovao – granom vinove loze.

Mnogim ženskim žrtvama odrezao je grudi i polne organe i odnio sa sobom.

Tokom godina nekoliko osoba je uhapšeno i osuđeno za ova ubistva, ali svaki put su bivali pušteni, jer su se nova ubistva događala dok su oni bili u zatvoru.

Iako se Andreino ubistvo još ne klasifikuje kao dio pohoda serijskog ubice, policija smatra kako tu opciju ne treba isključiti.

Naime, ubica je koristio istu ljepljivu traku kao i na najmanje još dvije ubijene i mučene prostitutke koje su pronađeno nedaleko od mjesta Andreinog ubistva.

Inspektori kažu da je i Andrea napastovana „nečim“, ali još ne znaju tačno šta je ubica upotrebio.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se