18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

I dalje se brani savski nasip na lokaciji „Visoč“

BIJELJINA – Voda je nastavila da prodire preko urušenog dijela savskog nasipa na lokaciji „Visoč“, uprkos velikim naporima na njegovoj odbrani, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.

Pukao nasip na Savi

Na nasipu u Crnjelovu 100 dobrovoljaca, 100 radnika Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“ i brojni mještani Crnjelova, uz podršku teških mašina, utvrđuju kanal koji prijeti da poplavi dijelove Crnjelova.

Uporedo sa radovima na obezbjeđenju kanala i nasipa, vrši se evakuacija stanovništva iz sela ugroženih od vode iz rijeke Save, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina objavljenom u 12.00 časova.

Ukupno je evakuisano 6.000 stanovnika, od kojih je 500 zbrinuto u prihvatnim centrima u osnovnim školama „Knez Ivo od Semberije“ i „Vuk Karadžić“ u Bijeljini, Gimnaziji „Filip Višnjić“, sportskoj dvorani u Bijeljini i đačkom domu u kojem su smještena stara lica. Od ranije je u kasarni i Sokolskom domu smješteno 288 lica.

Ekipe nastavljaju rad na spašavanju i evakuaciji sa ugroženih područja uz rijeku Savu i u gradu, Dijelovima, Dvorovima, Popovima, Krivoj Bari i Amajlijama.

Osim timova iz Bijeljine i ekipa Oružanih snaga BiH, policije, „Elektro-Bijeljine“, angažovani su i timovi iz Foče, Višegrada, Rudog, Srebrenice, Mostara, Goražda, a danas popodne se očekuje dolazak specijalnog spasilačkog tima iz Velike Britanije od 33 člana i šest kamiona.

Zbog nemogućnosti kontrole higijenske ispravnosti vode za piće od javno-zdravstvenih ustanova na svim dionicama vodovodne mreže, a u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijeljina, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina obavještava građane da vodu koriste isključivo u tehničke svrhe.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se