9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

I dalje neprohodno više putnih pravaca

U Republici Srpskoj zbog poplava je obustavljen saobraćaj na magisteralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, Banjaluka-Jajce, Prijedor-Novi Grad, Prijedor-Sanski Most, Bijeljina- Granični prelaz Rača i Pavlovića Most, Doboj-Lukavac, Tuzla-Bijeljina i Bijeljina-Brčko.

Mjesto Tišća - na putu Vlasenica - Šekovići. Drinjača presjekla put (foto Milanko Stevanović)
Mjesto Tišća – na putu Vlasenica – Šekovići. Drinjača presjekla put (foto Milanko Stevanović)

Magistralni put Modriča-Šešlije prohodan je za teretna vozila, dok su potpuno prohodni putevi Bijeljina-Zvornik i Bijeljina-Ugljevik do Lopara, te Nova Topola-Razboj-Srbac, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Put Doboj-Derventa preko Šešlija je u funkciji, dok se za putni pravac Derventa-Lončari koristi zaobilaznica Derventa-Šešlije-Doboj /naselje Bare/-Osječani-Duge NJive-Donji Skugrić-Gradačac-Pelagićevo-Lončari i dalje.

Regionalni put Kozarac-Mrakovica ponovo je prohodan, a u saobraćaj je puštena i dionica magistralnog puta preko Borja, Kotor-Varoš – Teslić.

Iz Banjaluke se za Čelinac, Kotor-Varoš i Teslić saobraća preko Starčevice, s tim da je zbog klizišta u Marjanovićima zabranjen saobraćaj teretnim vozilima, dok putnička saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Od Banjaluke do Mrkonjić Grada saobraća se dionicom Banjaluka-Pervan-Kola-Mrkonjić Grad, s obzirom da je magistralni put Srpske Toplice-Crna Rijeka neprohodan.

Put od Banjaluke prema Prnjavoru i Derventi je prohodan, dok se od Banjaluke prema Doboju može ići jedino preko Prnjavora-Dragalovaca-Teslića do Doboja.

Na magistralnom putu Derventa-Brod, u mjestu Novo Selo, zbog izlijevanja vode na kolovoz u funkciji je jedna kolovozna traka.

Na regionalnom putu Novi Grad-Sanski Most saobraćaj je obustavljen na dionica Blagaj-Budimlić Japra, zbog izlijevanja rijeke Japre, te na putu Prijedor- LJubija i Kotor-Varoš – Šiprage.

Zbog vanrednih uslova, omogućen prelazak granice sa Hrvatskom ličnom kartom, dok djeca moraju imati pasoš.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se