8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Gradonačelnik Donjecka predao grad

DONJECK – Gradonačelnik Donjecka Aleksandar Lukjančenko dobrovoljno je u nedjelju uveče pristalicama federalizacije predao ovlašćenja i ključeve od zgrade izvršnog komiteta.

Narodna rebublika DonjeckOvo je izjavio za RIA Novosti predstavnik pres-službe Donjecke narodne republike, a prenio „Glas Rusije“.

„Vlast prelazi u narodne ruke i zato su i predati ključevi (od zgrade izvršnog komiteta). Došli su mirni ljudi i ponudili predaju ovlašćenja. Čovjek je to i uradio. Sve se odigralo sasvim mirno“, saopšteno je u pres-službi.

Zamjenik rukovodioca Narodne vojske Donbasa Sergej Ciplakov izjavio je telefonom za RIA Novosti da se „sada cijeli Donjeck uzima pod kontrolu sa svim administrativnim zgradama“.

„Sada svi prelaze na našu stranu i samo armija i teroristi iz ‘Desnog sektora’ mogu još praviti provokacije i masakre“, rekao je Ciplakov.

Pristalice federalizacije ranije su zauzele zgrade vojnog tužilaštva Donjecka i i Lenjinskog regionalnog izvršnog komiteta, a kako je istaknuto u pres-službi, niko nije pružao otpor.

(TANJUG)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se