8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Goranu Zupcu namještaju smjenu?

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH priprema podizanje optužnice protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zupca koju će Sud BiH odmah potvrditi poslije čega bi bilo pokrenuto pitanje Zupčeve smjene sa čelne pozicije u SIPA.

Goran Zubac, direktor SIPA„Glas Srpske“ od sagovornika iz Tužilaštva saznaje da se već zna i ime sudije u Sudu BiH koji će taj predmet uzeti u rad i, po hitnom postupku, potvrditi optužnicu protiv Zupca, piše današnji Glas Srpske.

Tužilaštvo je istragu protiv Zupca pokrenulo krajem februara zbog navodnog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi. On je osumnjičen da nije preduzeo sve što je trebalo da bi bio spriječen teroristički napad na zgradu Predsjedništva BiH 7. februara, prilikom nasilnih demonstracija u Sarajevu.

„Glas“ saznaje da je Zubac, u vezi sa pokretanjem istrage protiv njega, dostavio dopis Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), Kancelariji disciplinskog tužioca. U dopisu je naveo da, prema izmijenjenim odredbama zakona, ni on ni SIPA ne mogu da postupaju po nalogu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela odakle je navodno naređeno da SIPA reaguje u tom slučaju, nego samo po nalogu Tužilaštva BiH.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se