12 C
Zvornik
20. април 2024.

Formula 1: Hamilton ispred svih

Peti ovogodišnji dvoboj za pol poziciju između vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, pripao je četvrti put tamnoputom Britancu. Hamilton je krug na pisti Katalunja pokraj Barselone vozio bez greške, postigavši vrijeme od 1:25,232 minuta, što mu je bilo dovoljno za 35. prvu startnu poziciju u karijeri. On će na Velikoj nagradi Španije (nedjelja 14.00 – Sport klub) imati priliku da povede trku, a ukoliko pobjedi dokopaće se i liderske pozicije. Rozberg je na kvalifikacionom treningu bio sporiji za 0,168 sekundi.

Luis Hamilton

Iza tandema Mercedesa, koji su i dalje mnogo superiorniji od rivala, na treće startno mjesto plasirao se mladi australijaski as Red bula Daniel Rikardo, sa 1,5 sekundi zaostatka za Hamiltonom, što najbolje govori koliko su svi daleko od „srebrnih strijela“.

Četvrtu poziciju izborio je Finac Valteri Botas u Vilijamsu, a peti će startovati Francuz Romen Grožan u Lotusu. Vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen bio je bolji od klupskog druga i miljenika domaće publike Fernanda Alonsa, pa će u borbu za bodove krenuti sa šeste pozicije, dok Španca čeka težak posao da se kao sedmi izbori za mjesto na podijumu.

Osmi je Englez Dženson Baton u Meklarenu, a deveti Brazilac Felipe Masa u Vilijamsu, dok će sa desete pozicije startovati svjetski šampion Sebastijan Fetel, čiji se bolid Red bula ugasio na startu trećeg dijela kvalifikacija, što je dovelo do isticanja crvene zastave i kratkog prekida ključnog dijela borbi za pol-poziciju.

Na startu kvalifikacija Pastor Maldonado je izletio sa staze i zakucao bolid Lotusa u zid, zbog čega je nadmetanje takođe bilo prekidano. As iz Venecuele je prošao bez ijedne ogrebotine i u nedjelju će startovati sa začelja.

VOZAČI

1. ROZBERG 79

2. HAMILTON 75

3. ALONSO 41

4. HULNEKBERG 36

5. FETEL 33

6. RIKIARDO 24

TIMOVI

1. MERCEDES 154

2. RED BUL 57

3. FORS INDIJA 54

4. FERARI 52

5. MEKLAREN 43

6. VILIJAMS 36

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se