8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Elez negirao da je član bratove organizacije

SARAJEVO – Davor Elez je rekao juče u Sudu BiH da nije član zločinačke organizacije svog brata Darka Eleza i negirao krivicu za druga teška krivična djela za koja ga u predmetu „Lutka“ tereti Tužilaštvo BiH.

Davor ElezKrivicu je negirao još jedan optuženi u predmetu „Lutka“ Milosav Vesković.

Davor Elez bio je u bjekstvu do 5. maja, kada se predao Graničnoj policiji BiH. Vesković je uhapšen juče i sproveden u Sud BiH. Obojica se u predmetu „Lutka“ terete za pripadnost zločinačkoj organizaciji i više teških krivičnih djela.

Tokom ročišta za izjašnjenje o krivici navedeno je da je Davor Elez živio u Beogradu sa suprugom i troje maloljetne djece. I Vesković je navodno bio u Srbiji, a prema nezvaničnim informacijama, on je krenuo u BiH na poziv Suda. Uhapšen je 6. maja u 6.30 časova na Graničnom prelazu Karakaj. Potom je predat Sudu BiH.

Davor Elez i Milosav Vesković optuženi su da su kao članovi zločinačkog udruženja kojim je rukovodio Darko Elez počinili teška krivična djela: organizovani kriminal, ubistva, pranje novca i razbojništva. U predmetu „Lutka“ optužene su ukupno 32 osobe.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se