-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Drina osvojila petu titulu prvaka

ZVORNIK – Rukometaši Drine iz Zvornika, kolo prije kraja prvenstva, osvojili su po peti put titulu prvaka Republike Srpske.

Ekipa rukometnog kluba Drina sa peharom pobjednika Republike SrpskeNakon zaostale utakmice 21. kola sa ekipom Mladosti iz Banja Luke, koji su Zvorničani dobili sa 34:31, pobjednički pehar kapitenu Draganu Kojiću, predao je Dragomir Šaponja, potpredsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, nakon čega je usledilo slavlje igrača i navijača kluba, zbog velikog uspjeha.

Predsjednik kluba Vlado Mijatović, je rekao da se nada da će Zvorničani ove godine, moći nastupiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pošto to pravo prošle godine nisu mogli iskoristiti.

-Naša ekipa je bila prvak i prošle godine, ali smo zbog nedostatka finansijskih sredstva, morali odustati i ustupiti mjesto ekipi Partizana iz Kozarske Dubice. Nadam se ove godine, da ćemo uspjeti pronaći sredstva, kako bi ova generacija, koja godinama pokazuje da joj nema ravne u Republici Srpskoj se mogla predstaviti ljubiteljima rukometa širom Bosne i Hercegovine. Očekujem da će pored budžeta opštine, kao glavnog sponzora, još neka firma naći interesa da pomogne ove izvrsne sportiste.Tu prije svega mislim na kompaniju Alumina, koja je obećala pomoć i fudbalerima Drine, koji su takođe postali članovi Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali i neku privatnu firmu, koja bi našla interesa da pomogne kvalitetan sport u našeg gradu, rekao je Mijatović.

Utakmica je bila u većem dijelu susreta ravnopravna sa po nekoliko serija u kojima su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Tek u zadnjim minutama iskusni tim Drine je postigao tri gola uzastopno i odlučio pobjednika. Kod domaćih efikasnom igrom, posebno iz sedmeraca se istakao trener i igrač Dušan Novokmet, a kod gostiju golman Latinović, koji je spasio svoj tim većeg poraza i efikasni Bibić.

Prva rukometna liga Republike Srpske: DRINA – MLADOST 34:31 /17:16/

Dvorana RSC-a u Zvorniku.

Gledalaca: 150,

Sudije: Dejan Vasilić i Dario Gračanin /oba Doboj/.

Sedmerci: Drina: 6-5, Mladost: 3-2.Kazne: Drina: 4 minuta, Mladost: 8 minuta.

DRINA: Ristić, Stanarčević, Janković, Kojić 1, Spasojević 2, Vidaković 2, Mijatović 4, Arbinja 1, Nedeljković 5 /1/, Čvorić 1, Kikić 5, Novokmet 10 /4/, Maletić 3, Tišanović.

MLADOST: Petrović 2, Kos 3, Puzić 1, J. Milaković 7, Mirković 2, Latinović, N. Milaković 4, Bibić 12 /2/, Radinković.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se