13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Đoković prepustio samo set Čiliću

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u trećem kolu savladao Hrvata Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4.
Novak Đoković

Đoković se neočekivano namučio protiv hrvatskog tenisera – koji nije gubio nadu za preokret ni posle izgubljena prva dva seta, ali je na kraju u odlucujućim trenucima pokazao da je s pravom jedan od favorita za osvajanje Rolan Garosa.

Drugi reket svijeta je na početku meča pretrpio brejk, što je bio signal da protiv sebe ima i te kako motivisanog protivnika.

Ipak, Đoković je uspio da taj početni zaostatak nadoknadi i dođe do vođstva od 1;0 u setovima.

Đoković je u sličnom rtimu nastavio i u drugom dijelu igre, slomivši servis Člića u ranoj fazi, da bi u trećem dijelu igre Hrvat naglo podigao nivo igre i u taj brejku smanjio na 2:1 u setovima.

Srpski teniser je u četvrtom setu vidio da je đavo odnio šalu, naglo je pojačao snagu udaraca i za tili čas došao do 3:0.

Čilić međutim, nije gubio prisebnost ni u tim trenucima, tražeći priliku da preokrene meč i dođe do senzacije, što mu je zamalo pošlo za rukom pošto je vratio brejk i izjednačio na 4:4.

Đoković tada kreće u konačnu ofanzivu, svojim servisom stiče prednost i potom „“lomi“ Čilića prvom meč loptom.

Đoković u nastavku turnira igra protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Francuz Žo Vilfred Conga i Poljak Jerži Janovic.

Đoković vodi protiv Conge sa 11:5, dok se sa Janovicom do sada nije sastajao.

Đoković: Čilić me namučio, ali idemo dalje

Đoković je ocjenio meč protiv Čilića kao izuzetno težak, ali je naglasio da će u nastavku turnira pokušati da igra još bolje.

„Čilić i ja se znamo još od juniorskih dana. Bio je ovo težak meč za mene, kao i za njega. Zadovljan sam pobjedom i pokušaću da u nastavku turnira igram još bolje“, rekao je Đoković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se