18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Đokić: Najpotrebniji čamci za spasavanje i ljudstvo

BANJALUKA – Iz Šamca je do sada evakuisano nekoliko stotina lica, a trenutno su za evakuaciju najpotrebniji čamci za spasavanje i raspoloživo ljudstvo, izjavio je Srni ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić.

Petar Đokić

Đokić je rekao da se evakuacija trenutno provodi putem helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i oružanih snaga Slovenije i Hrvatske, te putem čamaca i mobilnih vozila koja mogu ući do određene granice u grad.

„Vozila sa čamaca preuzimaju ljude i odvoze ih na područje Crkvine, odakle se razmještaju zavisno od smještajnih kapaciteta“, rekao je Đokić.

On je potvrdio da vodostaj rijeke Bosne u Šamcu opada, ali da postoji zabrinutost zbog rasta vodostaja Save, koji je registrovan kod Broda.

„Ipak, ovo vodi ka smirivanju stanja, iako Šamcu predstoji izuzetno teška noć i težak sutrašnji dan“, rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, postoji velika solidarnost građana, posebno susjednih opština Modriče i Gradačca, pa čak i iz Pelagićeva koje je i samo ugroženo.

„I ljudi u Modriči su imali velike probleme, ali su došli da pomognu što govori o jednoj izuzetno velikoj solidarnosti, mada ni to neće biti dovoljno, jer se mora raditi na daljoj evakuaciji stanovništva i čekati da se voda povuče“, rekao je Đokić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se