18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Vojska sačuvala Republiku Srpsku

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas u Banjaluci da je Vojska Srpske sačuvala Republiku Srpsku, čineći je stabilnom i jakom.

Milorad Dodik, predsjednik RSDodik je podsjetio da je Vojska Republike Srpske na poziv naroda formirana 12. maja 1992. godine.

„Cilj Vojske Republike Srpske bio je da odbrani narod koji je u istoriji dao najbolje sinove za slobodu. Vojska Srpske odbranila je narod i ostvarila cilj“, rekao je Dodik tokom obraćanja u kasarni „Kozara“ na obilježavanju Dana Vojske i Dana boraca Republike Srpske.

On je naglasio da srpski narod pamti i da je zahvalan svim borcima Vojske Srpske.

„Moramo braniti slobodu i njegovati našu tradiciju. Mir je ono čemu treba da težimo, jer se samo tako može sačuvati Republika Srpska“, poručio je Dodik.

On je podvukao da je Republika Srpska nesumnjiv politički faktor koji je usmjeren na očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Institucije Republike Srpske su stabilne, a Srpska ide dobrim putem. Svima koji su stradali i onima koji su se borili za slobodu Srpske moramo odati počast“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je napomenuo da Srpska nije usmjerena na omalovažavanje bilo koga, nego da želi da bude poštovana u svakom smislu.

„Izazovi sa kojima se suočavamo nisu mali i zbog toga nam je potrebno čuvati Republiku Srpsku, mir, slobodu, stabilnost“, zaključio je Dodik.

On je svim pripadnicima i borcima Vojske Srpske čestitao današnji praznik, te istakao da se moraju njegovati tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata.

Svečanosti u Kasarni „Kozara“ prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić i ostali ministri u Vladi Srpske, te predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se