23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Јednokratno 5 hiljada KM za kuće stradale u poplavama

Vlada je pripremila Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti koji će uputiti u NSRS.

Milorad Dodik (Foto: Kurir)Vlada Republike Srpske pripremila je Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti koji će uputiti u skupštinsku proceduru, najavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Ovim zakonom, između ostalog, biće omogućena isplata jednokratne pomoći od 5 hiljada KM svim domaćinstvima, čiji su stambeni objekti stradali u poplavama.

To podrazumijeva isključivo stambene objekte za stanovanje. Biće isključene vikendice i svi ostali pomoćni objekti. Svako domaćinstvo čiji je stambeni objekat stradao, dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 5 hiljada maraka.

Zakonom će biti predviđene i rigorozne kazne za davanje netačnih podataka. Za zloupotrebe biće kažnjeni i vlasnici stambenih objekata i članovi popisne komisije.

Imajući u vidu potrebu brzog reagovanja, neće se čekati obezbjeđivanje sredstava Fonda. Vlada će emitovati vaučer koji će biti doznačen svim porodicama čiji su stambeni objekti stradali u poplavama. Tim vaučerom građani će moći da kupe ono što im je neophodno, a Republika Srpska će od trgovaca da otkupi te vaučere u zakonom predviđenom roku.

(RTRS)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se