20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Desetogodišnjaci pokušali da otruju učiteljicu

LONDON – Dvojica desetogodišnjaka pokušala su da otruju učiteljicu u osnovnoj školi u britanskom gradiću Lemington Spa, ali je zavjeru vidjela i na vrijeme upozorila jedna učenica, piše danas „Dejli mejl“.

PolicijaDesetogodišnjaci su, navodi „Mejl onlajn“, sipali tekućinu poput izbjeljivača u učiteljičin termos sa kafom, kad je ona na trenutak okrenula leđa.

Sve je vidjela jedna djevojčica i prijavila učiteljici Emi Plejs (39), koja je otvorila termos i osjetila miris hemikalija.

U osnovnu školu pozvana je policija, koja je zapljenila učiteljičin termos, ali je dogovoreno da slučaj bude riješen u okviru škole.

Kako navodi britanski tabloid, vjeruje se da desetogodišnjaci pripadaju lokalnoj školskoj bandi koja sebe naziva „Mafija“, a njeni pripadnici su napravili „listu za odstrijel“ ukupno šest nastavnika.

Dječaci su suspendovani poslije incidenta u školi koju pohađa 191 učenik uzrasta od tri do 11 godina.

Roditelji su zaprepašćeni činjenicom da su dvojica đaka uspjela da u školu unesu izbjeljivač ili bilo koje hemijsko sredstvo, a naročito idejom da ga zapravo na nekome „isprobaju“.

Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što je 170 kilometara sjevernije, takođe u Velikoj Britaniji, u Lidsu u svojoj učionici na smrt izbodena jedna nastavnica.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se