18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas smo dobili dokaz da je HAARP stvaran?!

Profesor dr Velimir Abramović nedavno je bio gost jednog radija gdje je pričao o uticaju kontroverznog HAARP-a na poplave koje su ovih dana razorile region. On je tom prilikom upozorio javnost da je ovaj mehanizam isključen i da će uslijediti snažni zemljotresi…

"HAARP" antene
„HAARP“ antene na Aljasci

– Danas isključuju HAARP, tako da će za dva dana biti zemljotresi, jer kad se on isključi onda ova rupa koja je napravljena i koja izaziva ciklon, pomoću da kažem dve koordinate praktično možete da ga centrirate negdje do 5-10 kilometara, a ako je teren ravan može da zahvati i druga područja – objašnjavao je prof. Abramović prije samo nedelju dana.

Njegovo upozorenje tada nije shvaćeno naročito ozbiljno. Ipak, sve se promjenilo jutros kada su tri odvojena zemljotresa pogodila tri kraja svijeta:

Snažan zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio je priobalno područje na sjeveru Grčke, a podrhtavanje tla se osjetilo in a jugu Srbije.

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je rano jutros jug Meksika. Od potresa su se zaljulale zgrade u Meksiko Sitiju, a pojedini stnaovnici su izašli na ulice, prenio je Rojters.

Najmanje 13 osoba je lakše povređeno u zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je rano jutros pogodio pograničnu oblast između Kine i Mjanmara.

>VIDEO: Šta je sve prof Abamovič rekao o HAARP-u:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=X5dES40mJ74]

Šta je zapravo HAARP?

Djelovanje HAARP-a godinama je kontroverzna tema svuda u svijetu. HAARP (skraćeno od High Frequency Active Auroral Research Program) je istraživački projekat koji želi da „razumije, stimuliše i kontroliše procese u jonosferi koji mogu da izmjene učinak komunikacionih i sistema za nadgledanje. Započet je 1993. godine i predloženo je da traje 20 godina.

Opremu za HAARP projekat čini ogroman broj radiotransmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju, odnono 180 antena velike snage. 6 generatora jačine 3,6 MW svakodnevno emituju preko 3.000.000 vati.

Zvanično, osnovni ciljevi projekta su izučavanja fenomena polarne svjetlosti i radio komunikacija u cijelom svijetu.

(Dnevno.rs)

>>> Stručnjaci: HAARP nema veze sa potopom

>>> Da li ovo i nas čeka: Snijeg otporan na toplotu okovao SAD, Amerikanci krive HAARP! (video)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se