20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dačić: Srbija zadržava neutralan i principijelan stav

BEOGRAD – Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija zadržati neutralan i principijelan stav kada je riječ o krizi na relaciji EU – SAD – Rusija, koju su uslovila dešavanja u Ukrajini.

Ivica Dačić (Foto: SRNA)

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, naglasi je da će srpska diplomatija sa tim stavom izaći na predstojećoj sjednici Savjeta Evrope i ponovio da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji jer Moskva nikad nije uvodila sankcije Beogradu.

„Mi poštujemo teritorijalni integritet svake zemlje, članice UN, uključujući i Ukrajinu, ali s druge strane Srbija se nikada neće priključiti bilo kojim sankcijama protiv Rusije jer je reč ne samo o nama prijateljskoj državi, ekonomskom i političkom partneru, već i o državi koja nikada nije uvodila sankcije prema Srbiji“, naglasio je Dačić u intervjuu za „Blic“.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, u kome je do sada imao značajnu ulogu, Dačić je rekao da se dijalog vodi na premijerskom nivou, a da će on sa pozicije koju sada obavlja učiniti sve da da svoj doprinos.

Kada je riječ o popunjavanju upražnjenih ambasadorskih mjesta u važnim državama, Dačić je najavio da će imenovanje na ona ključna kao što su Peking, Berlin i Vašington ukoro uslijediti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se